Faxsen Nytt nr. 13/2018

«Faxsen» tilbake fra langtur:

Torsdag 2. august klappet «Faxsen» igjen til kai i Bodø etter en vel 3 ukers tur til Forbundet KYSTENs landsstevne i Haugesund og pilegrimstur fra Avaldsnes til Trondheim.

Under landsstevnemiddagen fikk «Faxsen» prisen for det fartøy som hadde seilt lengst for å komme til landsstevnet. Rundt 640 nautiske mil nedover og tilsvarende + inn og ut til Trondheim på returen.

Både turen til landsstevnet og pilegrimsturen må kunne karakteriseres som vellykket. Et fantastisk flott vær det aller meste av turen. Høydepunktet på turen var nok besøket på Grip i strålende solskinn og flatt hav.

Over alt der «Faxsen» kommer er det mange skuelystne som møter opp og nostalgifaktorene er som oftest høy.  Stiftelsen Faxsen og Kystlaget Salta har et betydelig ansvar for å ta vare på «Faxsen» på en slik måte at vi kan fortsette å glede folk langs kysten i mange, mange år framover.

Dugnad mandag 6. august:

Det blir dugnad ombord mandag 6. august, fra kl. 18.00 og utover kvelden. Etter vel 3 uker på tur er det behov for vask og stell. I tillegg skal båten klargjøres for høstens chartersesong. Noe skal på land og noe skal ombord.

«Faxsen» til Trebåtdagan på Rognan:

I år satser vi på at «Faxsen» skal til Trebåtdagan på Rognan 24. – 26. august. For å få dette til vil vi gå innover torsdag 23. august, med avgang fra byen kl. 11.00. Retur fra Rognan søndag etter defileringen.

Dersom du ikke har anledning til å følge oss på turen til/fra Rognan minner vi om at det er farende vei til Rognan både med bil, buss og tog. Info om togtider finner du på www.nsb.no

Vi har fastsatt følgende priser for Rognanturen:

  • Passasjer Bodø – Rognan eller omvendt = kr. 150,- pr. person (barn under12 år = halv pris)
  • Overnatting ombord (inkludert enkel frokost) = kr. 200,- pr. natt pr. person

Fortløpende påmelding til post@faxsen.no Husk å oppgi når du kommer om bord.

Sommerlotteriet går godt

Etter godt salg på turen til/fra Haugesund sitter vi igjen med kun 6 blokker av 50 lodd i Stiftelsen Faxsens sommerlotteri 2018. Dersom noen der ute kan tenke seg å gjøre en ekstra innsats for å få solgt også disse loddene er det bare å stikke innom hos Arne E. Neeraas i Storgata 56 for å hente seg ei blokk.

Fortsatt god sommer!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn