Fisketur til Bliksvær

Vi anbefaler vår populære tur til Bliksvær. På vegen utover stopper vi for å fiske – torsk og sei er den vanlige fangsten. Så går turen videre til bliksvær, der vi legger til kai ved heimbrygga til Faxsen. Ta gjerne en tur på land langs den idylliske vegen eller følg en av de merkede turløypene. Vel tilbake på brygga serverer vi fiskesuppe, reker eller den ferske fisken vi dro på vegen utover.  Noe godt å drikke til maten ordner vi. Er det godt vær dekker vi langbord på selve kaia, det er også mulig å sitte inne på brygga eller ombord på Faxsen. Når dagen går mot natt håper vi at midnattsola følger oss tilbake til Bodø. Vi tar oss gjerne tid til å mate havørna i hjertøysundet før vi legger til kai i Bodø igjen. Vi bruker gjerne 5 – 6 timer på turen. Har man bedre tid kan man prøve fiskelykken på utsiden av Bliksvær – der står ofte litt større fisk.

Fakta om Bliksvær

  • Bliksvær ligger ca. 15 km vest for Bodø
  • Består av ca. 60 lave holmer og øyer.
  • Husene på øya benyttes stort sett til fritidsboliger
  • Utleie av Bliksvær skole – Kystlaget Salta.
  • Hurtigbåtforbindelse fra Bodø – Torghatten Nord
  • Godkjent drikkevann
  • HMS Effingham gikk på grunn på undervannskjæret Faksen nord for Bliksvær.
  • Naturreservat med dyrelivsfredning
  • Det oppfordres sterkt at all ferdsel utenfor veien bare foregår etter de anbefalte tur-rutene

Natureservatet

Turløyper

Klikk for pdf filer

Heimbrygga til MK Faxsen

Heimbrygga til Faxsen ble opprinnelig oppført på Gåsvær ca 1870. Flyttet til Bliksvær ca 1900 og samtidig påbygd. Skille mellom ”gammelt” og ”nytt” er godt synlig, da det er brukt rundtømmer i den gamle delen og plank i den nye delen. Brygga, som er oppført i 2 etasjer + kvist, har en grunnflate på ca 130m2. Den var i familien Pedersen eie helt til kystlaget Salta overtok den i 2001. Siden kystlaget overtok brygga har det pågått et nesten kontinuerlig vedlikehold og restaurering.
I perioden 2000 til 2004 ble det bygd kai, den ene røstveggen er skifte og arbeidet med å underbygge brygga fullført. Våren 2005 startet arbeidet med videre vedlikehold av brygga, et arbeid som ble avsluttet sommeren 2007.
”Til brygga er det knyttet flere interessante kulturhistoriske sider. Brygga er flyttet fra et annet sted, det er fremdeles mye originalmateriell i bygningen, brygga er nært knyttet til et vernet fartøy i bruk, det forefinnes en del gjenstandsmateriale som forteller om bryggas bruk og bygningen ligger i et naturreservat” – slår kulturminnekonsulenten fast etter sin befaring.

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn