Faxsen Nytt 9/2019

Faxsen i Bergen

Bergen 2020:

Styret i Stiftelsen Faxsen har bestemt at «Faxsen» deltar på stevnet i Bergen under forutsetning av tilstrekkelig mannskap til turen. Vi jobber videre ut fra at turen vil bli delt i 4 slik:

  • Kystlagstur Bodø – Bergen. Avgang Bodø 6. juli, ankomst Bergen 16. juli
  • Deltakelse på Forbundet KYSTENs landsstevne i tiden 16. – 19. juli
  • Pilegrimstur Bergen – Trondheim i tiden 20. – 28. juli
  • Kystlagstur Trondheim – Bodø i tiden 29. juli – 2. august

Seilingsplan for turen presenteres når vi inviterer til nyttårskaffe på Rødbrygga.

Nyttårskaffe på Rødbrygga:

Onsdag 8. januar 2020 inviterer vi til nyttårskaffe på Rødbrygga. Her presenterer vi seilingsplan for Bergen 2020 + noen tanker om andre aktiviteter i 2020. Satser også på et gjensyn med sommerens kystlagstur til Trondheim. Mer info kommer etter hvert.

Vedlikehold høst 2019/vinter 2020:

Vi er godt i gang med høstens og vinterens planlagt vedlikehold. Maskinistlugaren har fått full renovering, Trapp ned til rommet + dørk og leider i lugaren er malt. Neste store oppgave er full renovering av kahytten og diverse renoveringsarbeid i rorhus og bestikk.

Premiering av dugnad:

For å stimulere til økt dugnadsinnsats har Styret i Stiftelsen Faxsen har bestemt at de som deltar på 8 dugnader eller mer pr. år gis 15 % rabatt på turer med «Faxsen». Dugnad hver mandag fra kl. 18.00.

Bedre markedsføring?:

Chartersesongen 2019 er over og vi kan se tilbake på en sesong med kun 10 charterturer. Vi har derfor startet en diskusjon i styret om hvordan vi bedre skal markedsføre «Faxsen» som produkt framover.

Noen av tiltakene som diskuteres er samarbeid med andre aktører, målrettet bruk av facebook, skilting på kaia, Visit Bodø m.m. Vi ser også på muligheten for å tilby ulike «pakker» til byens befolkning, f.eks.  ettermiddagsturer i Bodøs vakre skjærgård.

«Faxsen» under krigen:

At «Faxsen» var under tysk kontroll og gikk som vaktbåt i Trondheimsfjorden under hele krigen er godt kjent fra før. At tyskerne ga båten navnet «Butt» er kanskje ukjent for mange av oss.

Vi jobber for tiden med å finne ut om det var «Butt» som midlertidig stoppet Shetland Larsens kutter «Arthur» da den var på tur inn Trondheimsfjorden for å torpedere «Tirpitz». Hendelsen skjedde i slutten av oktober 1942.

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn