Faxsen Nytt nr. 11/2015

Tur til Trebåtdagan på Rognan:

Også i år vil “Faxsen” være tilstede under Trebåtdagan på Rognan, 21. – 23. august. Utfordringen ved en tur til Rognan er som vanlig at avgang- og ankomsttider må tilpasses tidevannet i Saltstraumen. Foreløpig avgang fra Bodø er satt til torsdag 20. august, kl.16.00.

Retur fra Rognan etter endt defilering på formiddagen søndag 23. august. Nærmere tidspunkt for avgang fra Rognan må vi komme tilbake til etter hvert.

Trebåtdagan har et innholdsrikt program både på sjø og land. Siden Rognandagan arrangeres samtidig har det de siste årene vært et yrende liv både på kaia og i “gata”. Salgsboder, utstillinger, foredrag, nordlandbåtfemmil og dans – for å nevne noe.

Motorgruppa i kystlaget Salta satser også i år på å stille med et par motorer på Rognan-kaia. I år er vi i stiftelsen Faxsen invitert til å vise bilder fra turen til og fra Sandefjord på brygga under Trebåtdagan.

Pris for overnatting ombord settes til kr. 200, – pr. person pr. døgn for medlemmer av kystlaget/Forbundet KYSTEN. Enkel matservering som vi spleiser på og gjør opp der og da.

For dere som ikke har anledning til å være med hele turen minner vi om at det er god togforbindelse til/fra Rognan. Oppgi i tilfelle i påmeldingen når du kommer. Fortløpende påmelding til post@faxsen.no

Framover:

Etter endt chartersesong, dvs. i slutten av september, vil «Faxsen» igjen gå til Rognan. Denne gangen for slipsetting i hallen for utføring av diverse småreparasjoner. Vi håper også å få gjort et grundig ytre vedlikehold på båten når vi først er i hallen. Nærmere informasjon om opplegget i forbindelse med vedlikehold i hall på Rognan kommer vi tilbake til etter hvert.

Vi jobber også med en kystlagstur til Nevelsfjord/Folda første helga i september. Lørdag 19. september planlegges kystlagstur med overnatting i Bliksvær. Kanskje blir det klippfiskaften på skolen i samme slengen.

Det ble tatt hundrevis av bilder under veis på turen til og fra Sandefjord og i løpet av høsten satser vi i stiftelsen på å invitere til «mimrestund» for medseiler og medlemmer av Kystlaget Salta for å gjenoppleve turen – denne gang i bilder.

Dugnad ombord:

Minner om at det er dugnad ombord på «Faxsen» hver mandag fra kl. 18.00 og utover kvelden.

Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn