Faxsen Nytt nr. 11/2016

Faxsen_edited-2Røst-turen:

Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått må helgas tur til Røst kunne karakteriseres som vellykket. Turen utover tok rundt 9 timer. Litt tung-sjø må en regne med når en skal krysse Vestfjorden, men bortsett fra det var været upåklagelig. På Røst brukte flere av de som var med tiden til å se seg rundt på øya. Lørdagskveldenes høydepunkt var nok konserten med Morten Abel. Turen ble også den første skikkelige testen på om Wichmann fungerte etter skifte av stempel m.m. de siste ukene.  Vi er glad over at maskinisten rapporterer om en problemfri tur både til og fra Røst.

Pilegrimsturen til Nidaros:

Det er stor interesse for å være med på pilegrimsturen med «Faxsen» fra Bodø til Nidaros i tiden 20. – 28. juli. Pr. dato er båten så godt som fullbooket, dvs. 11 pilegrimer + mannskap.  Første stopp på turen blir Gildeskål kirkested. Videre skal vi innom Meløya, Rødøya, Lurøy, Dønnes, Herøy, Alstahaug, Skålvær og Brønnøysund før kursen settes mot Rørvik. I Trøndelag skal vi innom Rørvik, Nærøy, Stokksund og Austrått før vi stevner inn mot Nidaros i god tid før Olavsvaken 28. juli.

Kystlagsturen fra Trondheim:

Det er nå klart at det blir kystlagstur fra Trondheim og hjem etter endt pilegrimstur. Avgang Trondheim 29. juli, med stipulert ankomst Bodø tirsdag 2. august kl. 16.00. Ruta for turen finner du på www.faxsen.no   Ennå ledige plasser ombord. Påmelding til post@faxsen.no

100 år markeringen til «Faxsen»:

Onsdag 13. juli mellom kl. 12.00 og kl.14.00 inviterer vi til 100 års markering på Bliksvær. Kaffe og kake så lenge kaka varer. Selve hovedmarkeringen av 100 år jubileet skjer under landsstevnet, mellom kl. 10.00 og kl. 12.30 lørdag 16. juli. En overraskelse blir det også, men den kommer vi tilbake til.

Jubileet markeres også med et foredrag med arbeidstittelen; Faxsen – mer enn et flytende kulturminne. Foredraget kjører vi 2 ganger fredag under landsstevnet.

«Faxsen» under LS 2016:

Det hele tjuvstarter onsdag 13. juli med pubkveld på Heimbrygga i Bliksvær. Torsdag leder «Faxsen» an samseilinga fra Bliksvær til landsstevnebyen. Fredag er det som nevnt foredrag om «Faxsen» og åpning av utstillingen Barn tegner «Faxsen» Vi satser på å følge kappseilasen på fredag og tar det i grunn for gitt at jubilanten blir tatt ut til defileringa lørdag. Tar med inntil 30 passasjerer. Husk jubileumsmarkeringen lørdag.

«Faxsen» trekker alltid folk og vi legger derfor til rette for at båten skal være tilgjengelig for besøkende alle dager under LS 2016, såfremt vi ikke er ute på fjorden eller i annet oppdrag.

Trebåtdagan på Rognan:

Vi har fått bekreftet at årets Trebåtdager blir 26. – 28. august. Om ikke noe ekstra skjer så satser vi på at «Faxsen» også i år skal til Rognan under Trebåtdagan. Mer info kommer etter hvert.

Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn