Faxsen Nytt nr. 1/2014

Vi i Stiftelsen Faxsen vil gjerne fortelle dere litt om hva som er gjort om bord siden båten gikk i “vinterdvale” i oktober og fram til nå, samt forteller litt om planene framover våren og sommeren.

Mandag fra kl. 18.00 og utover er dugnadskveld ombord på “Faxsen”. En hard kjerne av entusiaster har i hele høst og vinter trofast møtt opp for å vedlikeholde vår stolte skute. I løpet av vinteren er rommet pusset opp. Nye madrasser er innkjøpt og nå mangler vi bare noen som kan ta på seg oppgaven å sy nye gardiner til køyene i rommet. Lugaren har også fått en ansiktsløfting og vi er i ferd med bytte sirkulasjonspumpe slik at vi får varme til radiatorene i rommet. 2 avfuktingsanlegg er montert, et i lugaren og et i maskinrommet.  Diverse oppgraderinger av det elektriske anlegget er gjort. Byssa er vasket og malt fra tak til dørk. Bysseovnen har vært på Nyholmen til service, bl.a. er ny regulator montert. Davitene er tatt til Nyholmen for vedlikehold og Arne Rødsand har tatt på seg jobben med å lage ny lugarsdør.

Dersom det blir temperatur for det så er målet å få tatt full renovering av mellomgangen bak maskin i løpet av april. Rorhuset trenger også vedlikehold, men om vi klarer å få gjort noe her vil avhenge av oppmøte på dugnadskveldene. På grunn av lofotturen vil første “ordinære” dugnadskveld bli mandag 7. april. Første chartertur ble gjennomført 1. mars og tirsdag 25. mars starter den tradisjonelle lofotturen. Ennå ledige plasser på turen, så bare ta kontakt om du har lyst til å være med. Lørdag 29. mars går vi ut med deltakere fra VM- i skreifiske i Svolvær. Mannskapskurs planlegges i løpet av våren og vi satser på slipsetting på Rognan i uke 19. Uke 19 og 20 er avsatt til ytre vedlikehold. Nærmere info om mannskapskurs, slipsetting og plan for ytre vedlikehold kommer vi tilbake til etter hvert. Så langt har vi 8 -10 forespørsler om charter, men ennå er det tidlig. Normal sesong ligger mellom 18 – 25 charterturer. Anbefal gjerne båten for venner og bekjente.  En fisketur med besøk på Bliksvær og servering av selvfanget fisk på Heimbrygga kan absolutt anbefales. 27. juni setter “Faxsen” kursen mot sør, til Forbundet KYSTENs landsstevne i Oslo. Turen sørover via Limfjorden og København og hjemturen går bl.a. innom Risør Trebåtfestival og Sildajazzen i Haugesund. Ennå ledige plasser på de fleste strekninger.

Mer info om turen finner du her

 

Velkommen ombord!

 

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn