Faxsen Nytt nr. 1/2016

Foto: Rita Jakobsen

«Faxsen» på Rognan – kulden skaper utfordringer:

Arbeidet på «Blomøy» går nå endelig mot slutten og «Faxsen» rykker med det nærmere en slipsetting i hallen på Rognan. Sprengkulden på indre strøk av Salten den siste tiden, med ned mot minus 25 grader, gir oss en stor utfordring. Selv med 2 frostvakter og varmevifte har temperaturen i maskinrommet krøpet under 0. Så langt har vi heldigvis ikke registrert skader av noen art, men gamle «Faxsen» er ikke vant til slik kulde fra sitt liv på «ytre strøk». Vi håper derfor på at kulden snart i det minste avtar noe. Når det kan bli snakk om slipsetting er umulig å si og dette skaper også utfordringer for oss som skal planlegge og organisere dugnad ombord i forbindelse med slipsettingen.

Prioritet nr. 1 akkurat nå er å sikre båt og maskineri mot skader som følge av frosten, Så får dugnadsaktiviteten komme etter hvert. Det vil uansett være begrenset hva som kan gjøres før gradestokken har krøpet betydelig oppover fra dagens nivå.

Kystlagstur fra Trondheim i slutten av juli ?:

Som nevnt i FaxsenNytt nr 18/2015 så er vi i dialog med Sør Hålogaland Bispedømmekontor om en pilegrimstur fra Bodø til Trondheim, med ankomst Trondheim 28. juli. En beslutning om tur eller ikke blir tatt i løpet av januar.

Dersom det blir pilegrimstur til Trondheim vil vi legge til rette for en kystlagstur fra Trondheim og hjem, med avgang fra Trondheim fredag 29. juli. Vi har ikke begynt å se på opplegget for en slik tur ennå, men dersom dette er noe av interesse for deg så gi oss gjerne en hint i så måte. En slik tur vil anslagsvis ta 4 – 5 dager, avhengig av hvor stramt vi velger å legge opp turen.

Bodø by 200 år – stor bursdagsfest 20. mai:

Som vi alle vet så markerer Bodø by sitt 200 års jubileum med stor bursdagsfest 20. mai. Til uka er representanter fra alle byens jubilanter, inkludert 100 års jubilanten «Faxsen», invitert til et møte for å diskutere hvordan vi alle kan bidra til å gjøre 20. mai til den storslåtte bursdagsfesten byen vår så absolutt fortjener. Fra vår side kan det bli aktuelt med åpen båt med ulike aktiviteter om bord. Mer info om vår deltakelse kommer etter hvert.

Mannskapssituasjon:

I løpet av 2015 gjennomførte 2 stk. sikkerhetsopplæring betalt av stiftelsen (IMO 50 og C&C-kurset). I tillegg gjennomførte 1 person repetisjonskurset for IMO 50. Dette gjør at stiftelsen ved utgangen av året disponerer 17 personer med gyldig sikkerhetsopplæring (IMO 50 og C&C-kurset). I tillegg har 11 personer godkjent C&C-kurs (Passasjer og krisehåndteringskurs).

Målsettingen for 2016 er å tilby 3 stk. full sikkerhetsopplæring betalt av stiftelsen, i tillegg til å tilby 1 person repetisjonskurset for IMO 50. Vi har alt gitt klarsignal til at en person kan gjennomføre sikkerhetsopplæringen i løpet av mars. Stiftelsens totale økonomi vil være avgjørende for om vi kan sende ytterligere 2 personer på full sikkerhetsopplæring betalt av Stiftelsen Faxsen i løpet av 2016.

Gamle og nye entusiaster ønsker velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn