Faxsen Nytt nr. 12/2016

Faxsen_edited-2Vellykket 100 års markering under landsstevnet:

Vi i Stiftelsen Faxsen er mer enn fornøyd med markeringen av «Faxsen»s 100 års jubileum under landsstevnet.  Det hele startet med en flott tur utover til heimehavna Bliksvær på onsdag før stevnet. Her spanderte Nordlys Forsikring kake som en takk for at «Faxsen» har vært forsikret hos dem i alle de 100 år. Ingen båt har vært så lenger forsikret i Nordlys.

På kvelden onsdag var det maritimt sosialt lag på Heimbrygga. Vi i stiftelsen sto for puben og Bliksvær Vel sto for grilling av Bliksværburgere og Hvalkjøtt. En gjeng fra Bodø trekkspillklubb bidro til å sette folk i den rette stemningen ut over kvelden.

Torsdag hadde «Faxsen» æren av å lede an konvoien fra Bliksvær og inn mot landsstevnebyen. Rundt 50 båter fulgte konvoien vår da vi kom inn til Bodø. Sammen med minst like mange båter fra nord ble dette et storslått syn for den mange hundre, kanskje tusen langs kaiene og på moloen. En opplevelse og et minne for livet både for de som var ombord på båtene og folk på land. Se innseilinga her.

Fredag fikk vi gleden av å holde foredrag om «Faxsen» og hundreåringens historie. Bortimot 100 besøkende på de to gangene vi kjøret fradraget er vi fornøyd med. For den som av en eller annen grunn ikke fikk anledning til å gå på foredraget så blir det ny mulighet under Trebåtdagan i august.

Lørdag ble 100 års jubileet markert med kaffe og kake på kaia. I anledning av at båten er 100 år fremførte en trio et verk for slagverk og semidiesel. Komponist var Rolf Lennart Stensø kjent som orkestersjef i KORK. Med seg hadde han direktør for Stormen konserthus, Rolf Cato Raade og motoren ombord, en 50 hk. Wichmann fra 1939. Takk til alle tre for en spektakulær opplevelse.

Som seg hør og bør så fikk 100 åringen æren av å avslutte lørdagens defilering,

Vi i Stiftelsen Faxsen vil gjerne takke for alle rosende ord og hyggelige tilbakemeldinger vi har mottatt under veis i stevnet. Vi tar det som en honnør for det arbeidet som er gjort siden vi overtok «Faxsen» i 1997 og fram til i dag, og som en inspirasjon i det videre arbeidet med å ta vare på «Faxsen» for kommende generasjoner. Takken og de rosende ord vil vi gjerne dele med alle dere som gjennom disse årene har stått på for å ta vare på vår stolte skute.

Landsstevnet i 2017:

Neste års landsstevne skal arrangeres i Kristiansund, 20. – 23. juli. Fra neste års arrangør har vi fått klar tilbakemelding på at «Faxsen» er svært velkommen til Kristiansund. Vi har også fått flere tilbakemeldinger fra medlemmer av Kystlaget Salta /Forbundet KYSTEN med ønske om at det settes opp en tur til Kristiansund. Over sommeren vil derfor styret i stiftelsen ta stilling til om vi skal starte arbeidet med en kystlagstur til Kristiansund i juli 2017.

Tur til Mosjøen i 2017:

Siden årets planlagte tur til Mosjøen ble avbrutt på grunn av motorproblemer på «Faxsen» så har vi i stiftelsen sett på muligheten for å få til turen på nytt.  Under mottoet «101 (år) er ute» vil vi legge til rette for en ny tur til Mosjøen i løpet av mai 2017.

Vel blåst Bodø og lykke til Kristiansund!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn