Faxsen Nytt nr. 14/2017

8. januar byr vi på kaffe:

Mandag 8. januar kl. 19.00 inviterer vi nye og gamle venner av «Faxsen» på kaffe og rester av julekakene. Sted: Rødbrygga på Nyholmen. Vi vil benytte anledningen til å fortelle litt om vårt flytende kulturminne og våre planer og utfordringer framover.

Alle hjertelig velkommen!

 

Stiftelsen Faxsen med lotteri i 2018

Stiftelsen Faxsen har mottatt en flott gave fra Gerd Rasmussen Austad.  Gaven er en håndsydd barnebunad til en anslått verdi av ca. kr. 7.500,-. Styret har bestemt at barnebunaden skal være hovedgevinst i et planlagt lotteri til formål å bidra til bevaring av det flytende kulturminnet «Faxsen». Vi setter stor pris på om andre i kystlaget ønsker å bidra med gevinster til lotteriet.

Vi har som målsetning å ha lotteriet godkjent og loddene klare slik at vi kan starte salget på kystlagets årsmøte i slutten av februar 2018. Salgsperiode fram til 15. oktober 2018.

 

Haugesund 2018:

Seilingsplan for kystlagsturen til Forbundet KYSTENs landsstevne i Haugesund begynner nå å ta form.  Hele opplegget for turen vil bli presentert i eget FaxsenNytt i løpet av januar 2018.

Det er stor interesse for den planlagte pilegrimsturen fra Avaldsnes til Nidaros etter landsstevnet. Vår kontaktperson på Stavanger Bispedømmekontor, som står som arrangør av turen, tilbakemelder  at de 12 plassene ble revet bort i løpet av et par dager. Flere står i dag på venteliste.

Vi planlegger også å tilby en kystlagstur fra Trondheim og hjem etter endt pilegrimstur.

 

Rekordtidlig VM i skreifiske:

VM i skreifiske blir i 2018 arrangert 16. og 17. mars. Informasjon om eventuell tradisjonell lofottur i tilknytning til VM turen kommer etter styremøtet 10. januar.

 

Vestfjordseilasen holder på tradisjon:

Vestfjordseilasen 2018 holder tradisjon og avvikles siste lørdag i juni. Det er vårt mål at «Faxsen» skal stille som følgebåt på neste års Vestfjordseilas.

 

Båttreff på Myken:

Det planlagte båttreffet på Myken sommeren 2018 blir 15. – 17. juni. Pr. dato ser de ut til at treffet vil samle mellom 15 og 20 båter. Vi satser på å sette opp en kystlagstur med «Faxsen» til treffet.

Vi ser fram til en spennende 2018-sesong med mange fine opplevelser.

 Med ønske om ei fredfull julefeiring og et godt nytt år!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn