Faxsen Nytt nr. 14/2015

Velkommen til mimrekveld og sosialt lag på Rødbrygga:

Lørdag 7. november inviterer Stiftelsen Faxsen alle medlemmer av Kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN til mimrekveld og maritimt sosialt lag på Rødbrygga, Nyholmen.

Vi har redigert opp en times bildekavalkade fra sommerens tur med «Faxsen» til Forbundet KYSTENs landsstevne i Sandefjord. Første «forestilling» starter kl. 18.00 og er beregnet på dem som ikke har anledning til å være med oss hele kvelden.

Kl. 20.00 inviterer vi på bacalao med tilbehør. Kaffe (og kanskje kake til dessert). Andre «forestilling» starter ca. kl. 21.00. Etter det blir det maritimt sosialt lag utover kvelden. Påmelding til bacalaoen innen onsdag 4. november til post@faxsen.no Pris pr person: kr.100,- Muligheter for å kjøpe drikke til maten.

Landsstyret i Forbundet KYSTEN avholder møte i Bodø denne helga og har takket ja til å delta på mimrekvelden.

Trivelig på Bliksvær:

Klippfiskaften på skolen i Bliksvær må kunne karakteriseres som vellykket. Rundt 25 medlemmer hadde funnet veien til Bliksvær sist lørdag. De fleste dro utover med «Faxsen» på lørdag og hjem igjen på søndag. Noen overnattet på skolen, andre ombord på «Faxsen». Dessverre satte været en stopper for den planlagte dugnaden på skolen og brygga.

Årets chartersesong er avsluttet :

Årets chartersesong er avsluttet og «Faxsen» setter nå kursen for Rognan der den blir liggende i opplag i påvente av å komme på slip. Sesongen 2015 må kunne kalles under middels, noen det dårlige været i mai og juni får ta det meste av skylden for.

100 års jubileet i 2016:

Om noen ennå ikke har fått det med seg; «Faxsen» fyller 100 år i 2016. Dette vil bli markert på forskjellige måter. Hovedmarkeringen vil bli under Landsstevnet, 14. – 17. juli. Vi planlegger også en kystlagstur til Mosjøen (hvor båten ble bygd), tur til Røst (hvor båten var en fast gjest under lofotfiske), tur til Foldvikmarkedet i Gratangen (i kombinasjon med besøk på Nils Skandfers fødested). En markering på Bliksvær i løpet av jubileumsåret står selvfølgelig også på blokka.

I tillegg blir det nok tradisjonell lofottur i tilknytning til VM i skreifiske, som i 2016 går av stabelen første helga i april. Så det blir mye å se fram til i jubileumsåret, men:

Vi i Stiftelsen Faxsen og medlemmene av Kystlaget Salta har et spesielt ansvar for å ta vare på det flytende kulturminnet «Faxsen» faktisk er og sørge for at folk langs kysten også for framtiden skal får oppleve Norges kanskje best bevarte veteranfiskebåt.

 

Håper du har tid å ta et tak når vi kommer så langt at det blir snakk om slipsetting og puss på Rognan senere i høst. Nærmere informasjon om slipsetting, organisering av dugnader i forbindelse med oppholdet på Rognan kommer vi tilbake til.

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn