Faxsen Nytt nr. 16/2015

Kyst og båter i NordlandKyst og båter i Nordland

Dette er tittelen på en bok skrevet av Ronny Trælvik. «Faxsen» pryder omslaget til boka. Inni boka finnes et helt kapittel om «Faxsen». Boka er rikt illustrert med bilder både av «Faxsen» og andre kjente båter fra Nordland. Boka kan kjøpes hos ARK- bokhandlerne til en pris av kr. 349,-

 «Faxsen» ligger fortsatt på Rognan:

Som nevnt tidligere så befinner «Faxsen» seg på Rognan. Båten har vært en snartur på slipp for å få gjort en besiktigelse undervanns. For tiden står «Blomøy» i hallen for bl.a. å få skiftet deler av kjølen. Sånt tar tid, og vi forventer ikke at «Faxsen» kommer opp før i begynnelsen av desember.

 Søkt Riksantikvaren om midler:

Stiftelsen Faxsen har søkt Riksantikvaren om i overkant av kr. 400.000, til diverse reparasjonsarbeid på «Faxsen». Søknadsfristen var 1. november. Vi håper på en avklaring om vi får midler innen utgangen av desember. Reparasjonene vil i tilfelle bli tatt i forbindelse med slipsetting på Rognan.

IMG_7126 Vellykket mimrekveld:

Rundt 60 personer fant veien til Nyholmen på lørdagens mimrekveld etter sommerens tur med «Faxsen» til Forbundet KYSTENs landsstevne i Sandefjord. Bacalaoen falt i smak og den timelange bildekavalkaden ble en flott oppfriskning av sommerens «signingsferd».

Takk til alle som bidro til en vellykket kveld!

Mannskap på «Faxsen» – sikkerhetskurs:

Styret i Stiftelsen Faxsen ønsker å bedre mannskapssituasjonen i forkant av neste års sesong ved å tilby Grunnleggende sikkerhetsopplæring (50 timer) og kurset Passasjer og Krisehåndtering (16 timer) til 1- kanskje 2 personer. Kursene gjennomføres ved Bodin Videregående Skole – Sikkerhetssenteret. Du kan lese mer om kursene på http://www.bodin.vgs.no

Kursene vi her tilbyr er forholdsvis kostbare og en forutsetning for å få gjennomgå kursene betalt av Stiftelsen Faxsen er at hun/han er villig til å stille som mannskap 3 – 5 turer pr. sesong framover.

Interesserte kan ta kontakt med oss på post@faxsen.no.

Vedlikehold av fiskeutstyret til «Faxsen»

Vi har en del stenger, sneller, juksahjul og annet fiskeutstyr som sårt trenger overhaling etter endt sesong. Vi er derfor fortsatt på jakt etter en eller flere personer som kan ta ansvar for å gjennomføre vedlikehold på fiskeutstyret som brukes ombord. Dere har i så fall frist til påske 2016 med å få jobben gjort. Interesserte kan ta kontakt på post@faxsen.no

Seilingsplan 2016:

Vi er i full gang med planleggingen av 2016-sesongen og 100-års jubileum for «Faxsen». I neste Faxsen Nytt skal vi gi en nærmere presentasjon av planene, men til alle dere som har spurt; Det blir tradisjonell Lofottur i forbindelse med VM i skreifiske, som i 2016 avvikles først lørdagen i april.

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn