Faxsen Nytt nr. 16/2016

Tur til Forbundet KYSTENs landsstevne i Kristiansund:

Under forutsetning av at vi klarer å skaffe mannskap og ingenting uforutsett skjer med båt og motor vil «Faxsen» delta på Forbundet KYSTENs landsstevne i Kristiansund i tiden 20.- 23. juli 2017.

Avgang fra Bodø fredag 14. juli, med retur til Bodø i løpet av fredag 28. juli. Dato for påmelding og fullstendig seilingsplan kommer i slutten av januar 2017.

Pilegrimstur også i 2017:

Vi er i dialog med Bispedømmekontoret om en pilegrimstur Bodø – Trondenes – retur sommeren 2017. Et av målene på turen vil være Harstad søndag 25. juni i forbindelse med festgudstjenesten som skal være på under Festspillene. Under forutsetning av at vi klarer å skaffe mannskap og ingenting uforutsett skjer med båt og motor vil vi gjennomføre en pilegrimstur i siste halvdel av juni 2017. Vi fortsetter dialogen med Bispedømmekontoret og regner med å ha en seilingsplan for turen klar tidlig på nyåret.

Wichmanndeler:

Sommerens motorhavari viste med all mulig tydelighet hvor viktig det er å kontinuerlig  være på utkikk etter motordeler til Wichmann. Takket være gode tips er vi nå «på sporet av» en hel motor, samt diverse motordeler, men ingenting av dette kan vi regne med å få helt gratis. Vi har derfor søkt Riksantikvaren  om midler for 2017 til kjøp av motordeler til Wichmann. Om nødvending må vi bruke av egne midler for å sikre oss disse delene.

Vedlikeholdsplan vinteren 2016/2017

Etter en befaring ombord i slutten av forrige måned har dugnadsansvarlige (Per-Eirik og Arne A) satt opp en oversikt over hva som må gjøres av innvending vedlikehold ombord fram mot sesongstart. Vi nevner bl.a.:

  • Nye køyegardiner før sesongstart
  • «Forheng» mellom køyedelen og resten av rommet
  • Gangen bak maskin skrapes/slipes og males
  • Nedgangen til maskinrommet skrapes/slipes og males
  • Maskinistlugaren trenger vask, puss av flekker i finer + et par strøk  Clipper
  • I kahytten er det en del finer som er vannskadet og så vi vurderer å bytte
  • Nye sitteputer til benk babord side i kahytten

Så fremt været holder seg sånn noenlunde framover så satser vi på dugnad ombord mandag 21. november og mandag 28. november.  Start kl. 18.00.

 Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn