Faxsen Nytt nr. 17/2015

slideFaxsenogbryggapaBliksvaer20100 års jubileet til «Faxsen»:

«Faxsen» blir som kjent 100 år i 2016, noe som selvfølgelig skal markeres. Hovedmarkeringen blir under LS 2016, men vi planlegger også andre jubileumsaktivteter.

«Faxsen» ble bygd ved Nils Skandfers båtbyggeri i Kulstadsjøen ved Mosjøen. Selv om alle spor etter båtbyggeriet er borte synes vi det er naturlig å starte jubileumsåret med en tur til Mosjøen. Turen planlegges som en kystlagstur, 4. – 8. mai. Vi har vært i kontakt med flere aktører i Mosjøen og håper også å invitere båter fra andre kystlag i Salten og Helgeland med på turen.

Dagen før LS 2016 starter (onsdag 13. juli) blir det en jubileumsmarkering på Bliksvær.

Når 100 års jubileet for «Faxsen» skal markeres kommer vi ikke utenom Røst, hvor båten var fast gjest under lofotfiske i flere tiår. Vi har valgt å legge opp til en kystlagstur til Røst i forbindelse med Lundefestivalen, 24. – 26. juni. Lundefestivalen feirer for øvrig 20 års jubileum i 2016.

Som nevnt blir hovedmarkeringen av jubileet under LS 2016, med aktiviteter for både barn og voksne. Lørdag under stevnet, blir det åpen båt, bursdagskake og kaffe.

Siste større markering av jubileet blir kystlagstur til Skandfers fødested, Renså, 17. – 22. august. Her er entusiastene i Astafjord kystlag i ferd med å restaurere ei smie hvor Skandfer bygde sine første båter. Deretter fortsetter vi til Foldvik, hvor vi skal være med på det tradisjonelle Foldvikmarkedet.

Noen flere «drypp» fra Seilingsplanen for 2016:

Tradisjonell lofottur i forbindelse med VM i skreifiske, 2. april, nevnte vi i forrige FaxsenNytt.

Dersom fiske blir bra satser vi på, sammen med motorgruppa i kystlaget, å invitere til boknafiskaften på Rødbrygga siste lørdag i april. I bakhodet hos enkelte lurer en klippfiskaften i oktober, kanskje i kombinasjon med en mimrefest etter LS 2016?

Bodø by feirer 200 års jubileum i 2016. 20. mai er offisiell by-bursdag. «Faxsen» skal selvfølgelig være med på markeringen.

I samarbeid med Sør Hålogaland Bispedømmekontor ser vi på muligheten for en pilegrimstur med «Faxsen» fra Bodø til Trondheim, med ankomst Trondheim 28. juli. Håper å få til et møte med Bispedømmekontoret i nær framtid for å diskutere et eventuelt samarbeid om en slik tur. Dersom det blir pilegrimstur til Trondheim vil vi se på om det er mulig å organisere hjemturen som en kystlagstur.

Første chartertur i 2016 er alt booket. Siden årets chartersesong må kunne kalles under middels håper vi selvfølgelig på en god chartersesong i 2016. Vi oppfordrer derfor alle til å anbefale en tur med «Faxsen» til venner og bekjente.

Velkommen til et spennende jubileumsår!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn