Faxsen Nytt nr. 18/2015

slideStyrhus0 Julegaveide?

«Faxsen» blir som kjent 100 år i 2016 og vi har derfor fått produsert t-skjorter og gensere med motiv av «Faxsen». Motivet er tegnet av Monrad Pedersen med tekst «Faxsen 100 år». Alle størrelser fra S til XXL.  Pris: Gensere = kr 250,- pr. stk. T-skjorter = kr 125,- pr. stk.

Kan bestilles på e-post til arne.andreassen@posten.no Utlevere enten på kontoret mitt i Postgården eller i butikken hos Arne E. Neeraas i Storgata.

Kaffe og pepperkaker:

Siden «Faxsen» befinner seg på Rognan blir det vanskelig å invitere på julekaffe ombord i år. Vi har derfor gått sammen med motorgruppa i kystlaget og inviterer på kaffe og pepperkake på Rødbrygga torsdag 17. desember, fra kl. 18.00 og utover.

Motorsamlinga teller nå over 25 motorer. Går alt etter planen blir det nok start på motorgruppas siste restaurerte motor, en FM 4 HK fra 1953. Entusiastene viser gjerne også fram en Sleipner fra 1966 eller en Marna fra 1940 – for å nevne noen.

Stor interesse for jubileumsturene i 2016:

Vi har mottatt flere henvendelser fra interesserte som kan tenke seg å være med på turene både til Mosjøen, Røst og Foldvik. Størst interesse er det foreløpig for turen til Mosjøen.

Vi har også mottatt forespørsler om den tradisjonelle lofotturen, så dette ser lovende ut.

Pilegrimstur sommeren 2016:

Stiftelsen har nå utarbeidet et utkast til en pilegrimstur fra Bodø til Trondheim, med ankomst Trondheim 28. juli.  I løpet av uka skal vi ha et møte med Sør Hålogaland Bispedømmekontor for å diskutere et eventuelt samarbeid om en slik tur.

2015 – en elendig chartersesong:

Etter å ha oppsummert årets chartersesong må vi dessverre konkludere med at den ble bare ca. 40 % av en normalsesong.  Spesielt siste del av mai og første del av juni var elendig. Det dårlige været i denne perioden førte til flere kanseleringer, både fra oss og fra kunde.

«Faxsen» på Rognan:

Arbeidet på «Blomøy» har tatt lenger tid enn forventet og derfor ligger «Faxsen» fortsatt ved kai på Rognan. Så snart «Blomøy» er ferdig skal «Faxsen» slipsettes i hallen. Det planlagte vedlikeholds-arbeidet vil nok ikke komme i gang før på nyåret. Mer info kommer så snart vi vet noe mer.

Med ønske om ei fin adventstid!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn