Faxsen Nytt nr. 2/2015

Sommerturen til Sandefjord:
Vi er blitt gjort oppmerksom på at det dessverre har sneket seg inn en liten feil i vårt nyhetsbrev om turen til Sandefjord som ble sendt ut midt i januar. Forventet ankomst Bergen er satt til torsdag 9. juli, ikke 10. juli som vi kom i skade for å skrive. Se ellers www.faxsen.no for korrigert informasjon.

Markering av at «Faxsen» blir 100 år i 2016:
Styret i stiftelse Faxsen inviterer alle til å komme med innspill på hvordan 100 års jubileet for «Faxsen» kan markeres. Spesielt viktig å få forlag på hvordan vi kan markere jubileet under landsstevnet. Forslag sendes post@faxsen.no innen 20. februar 2015.

Sommerturen fra Sandefjord:
Det er nå klart at deler av sommerturen fra Sandefjord og hjem blir lagt opp som en pilegrimstur i samarbeid med Sør Hålogaland Bispedømme på strekningen Stavanger – Trondheim. Opplegget for turen fra Sandefjord og hjem deler vi i 3 etapper.

Sandefjord – Stavanger:
Avgang fra Sandefjord søndag 19.juli kl. 14.00. Kort stopp på Bragdøya ved Kristiansand før turen fortsetter mot Stavanger der vi beregner ankomst tirsdag morgen. Pris for strekningen Sandefjord – Stavanger er satt til kr. 400,- pr. person for medlemmer av kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN. For ikke medlemmer er prisen satt til kr. 600,- pr person.

Stavanger – Trondheim:
Pilegrimsturen starter fra Stavanger tirsdag 21. juli, kl. 13.00. Besøk på Ulstein Kloster og Olavskirka på Avaldsnes, hvor vi ligger over til onsdag. Etter et stopp i Mosterhamn settes kursen mot Bergen. Ut på dagen torsdag fortsetter vi mot Eivindvik i Gulen. Fredagens etappe går fra Gulen, via Korssund til Kinn. Lørdag forflytter vi oss fra Kinn til Selje. Etter besøk på Selje kloster setter kursen mot Giske. Mandagens etappe går fra Giske, via Averøy, til Edøy. Tirsdag avsluttes pilegrimsturen med ankomst Trondheim ca. kl. 20.00. Fram til mai er denne strekningen er forbeholdt pilegrimene, men dersom det etter dette blir ledig plass tar vi selvfølgelig med andre medseiler til båten er full.

Kystlagstur Trondheim – Bodø:
Strekingen Trondheim – Bodø planlegger vi som en kystlagstur der medlemmer av kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN har prioritet. Avgang fra Trondheim onsdag 29.juli kl. 11.00. Kvelden tilbringer vi på Uthaug, hvor vi har muligheter for å besøke Kjeungen kystlag, Gulteigbrygga og kanskje også Kjeungskjær fyr om været er fint.

Torsdag fortsetter vi mot Stokksund og Rørvik. Kanskje legger vi turen innom Sør-Flatanger. Ankomst til Rørvik slik at vi hilser på nord- og sørgående hurtigruter. Fredagens etappe går fra Rørvik til Brønnøysund, med en avstikker innom sagaøya Leka om ønskelig. I Brønnøysund kan kanskje et besøk på Tilrem være en passende avslutning på dagen. Lørdagens mål blir Onøy der vi skal hente en ny-gammel bysseovn. På turen dit stopper vi på Lauvøya, Dønna kystlags idylliske sted omtrent rett over for Sandnessjøen. Søndag fortsetter vi mot Støtt der vi koser oss i trivelige omgivelser på Støtt brygge før kursen settes mot Bodø. Ankomst Bodø er beregnet til 20.00.

Pris for strekningen Trondheim – Bodø er satt til kr. 350,- pr. person pr døgn (inkludert mat) for medlemmer av kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN. For ikke medlemmer er prisen satt til kr. 525,- pr person pr. døgn. Fortløpende påmelding til: post@faxsen.no

Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn