Faxsen Nytt nr. 2/2016

Rita Jakobsen

«Faxsen» 100 år – jubileumsmarkering under landsstevnet i juli:

I forkant av landsstevnet, onsdag 13. juli, markere vi 100 års jubileet for «Faxsen» ved kai på Bliksvær. Åpen båt, kaffe og kake mellom kl. 12.00 og kl. 15.00. I løpet av ettermiddag og kveld ventes båter fra nord og sør som skal på landsstevnet til Bliksvær. Derfor blir det pubkveld på Heimbrygga i regi av Stiftelsen Faxsen. Torsdag 14. juli leder «Faxsen» an konvoien fra Bliksvær og inn til Bodø. Fredag 15. juli markeres jubileet med «Faxsen»s barnebursdag og på lørdag 16. juli skal vi ha stor jubileumsmarkering. Det blir også avviklet et seminar om «Faxsen» og båtens historie.

Alt dette kommer ikke «rekende på ei fjøl», men må forberedes godt. Vi er ute etter folk som kan tenke seg å bli med på å forberede og gjennomføre 100 års jubileet til «Faxsen» under landsstevnet.

Stiftelsen Faxsen inviterer derfor til et arbeidsmøte for å jobbe med 100 år jubileet mandag 15. februar, kl. 18.00, på Rødbrygga på Nyholmen.

 Bli med på Lofottur:

Årets lofottur starter fra Bodø onsdag 30. mars, kl. 10.00. Om været er fint og fisken biter går vi hjem igjen utpå søndag 3. april. Hvis ikke blir det heimfaring i løpet av mandag 4. april. Fredag 1. april og lørdag 2. april går vi ut fra Svolvær med deltakere på årets VM i skreifiske.  Torsdag, søndag og eventuelt mandag går vi ut for å fiske til eget bruk. Muligheter for å tilslutte seg under veis, ved f.eks. å ta hurtigbåten til Svolvær på fredag kveld.

Turen arrangeres som en kystlagstur der medlemmer av Kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN prioriteres. Vi har fastsatt følgende priser for turen: Medlemmer: kr 350,- pr. døgn. Ikke medlemmer: kr 525,- pr. døgn. Nødvendig mannskap betaler kun for maten. Fortløpende påmelding til: post@faxsen.no

 Faxsen på Rognan – dugnader framover:

Vi viser til tidligere informasjon om at «Faxsen» nå er kommet i hall på Rognan og at vi trenger folk til dugnader framover. Etter planen avvikles første dugnad ombord på «Faxsen» denne helga (23. og 24. januar). Da drar 5 personer innover for å jobbe på båten lørdag og søndag.

Usikkert om det blir dugnad ombord neste helg (29. og 30. januar), men de tre påfølgende helgene blir det lagt til rette for dugnad både lørdag og søndag.

Parallelt med dugnadsaktiviteten vil Christer Valstad jobbe med diverse vedlikeholdsarbeid i henhold til egen plan, bl.a. råteskade på styrbord side av styrhus. Skipskontrollen skal ha 5 års kontroll, men bl.a. akseltrekk og inspeksjon av ror.

Målet med dugnadsinnsatsen på Rognan er at mest mulig av utvendig vedlikehold på båten skal ferdigstilles under oppholdet i hall på Rognan.

Gi tilbakemelding til post@faxsen.no som du har muligheter for å ta et tak!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn