Faxsen Nytt nr. 3/2016

Foto: Svein Oddvar Hobbelstad

«Faxsen» 100 år – arbeidsmøte mandag 15. februar kl.18.00
Vi viser til info i FaxsenNytt nr. 2/2016 om planene for «Faxsen»s jubileumsmarkering under LS 2016 og minner om at Stiftelsen Faxsen inviterer til et arbeidsmøte for å jobbe med 100 år jubileet mandag 15. februar, kl. 18.00, på Rødbrygga på Nyholmen.

Lofotturen:
Vi viser til info i FaxsenNytt nr. 2/2016. Interessen for årets lofottur er stor og båten er pr. dato fullbooket. Venteliste er opprettet og ved eventuelle forfall vil de som står på ventelisten bli prioritert. Dersom du ønsker å stå på venteliste sender du en e-post til post@faxsen.no

Faxsen på Rognan:
Arbeidet ombord på «Faxsen» er nå kommet godt i gang. Christer Valstad i Saltdal Verft A/S har slipt ned skroget. Han er også i gang med diverse reparasjonsarbeider på styrehus og dekk. Aksetrekk i forbindelse med Skipskontrollens 5 års klassing er gjennomført.

Lørdag 13.februar blir det dugnad ombord. Mastene skal rengjøres og smøres, skroget overvanns behandles med Ferrobet – for å nevne noen av de mange små og store arbeidsoppgavene som skal gjøres på dugnad framover.

For å komme i havn med alt som skal gjøres på dugnad satser vi på å legge til rette for dugnad også neste lørdag (20. februar). Målet med dugnadsinnsatsen er at mest mulig av utvendig vedlikehold på båten skal ferdigstilles under oppholdet i hall på Rognan. Gi tilbakemelding til post@faxsen.no som du har muligheter for å ta et tak!

Sommertur fra Trondheim til Bodø:
Vi er nå enig med Sør Hålogaland Bispedømmekontor om en pilegrimstur fra Bodø til Trondheim. Avgang fra Bodø 20. juli, med ankomst Trondheim 28. juli. Under forutsetning av at den planlagte pilegrimsturen blir en realitet så kan vi ønske velkommen til sommertur fra Trondheim til Bodø. Vi jobber ut fra følgende foreløpige seilingsplan for turen.

Avgang fra Trondheim fredag 29. juli, kl. 10.00, etter bl.a. nattoget fra Bodø. Fredag kveld tilbringer i vakre Lysøysundet, et sted hvor det årlig arrangeres kystkulturdager. Her blir det muligheter for et pubbesøk og kanskje en svingom for dem som ønsker det. Lørdag fortsetter turen videre mot Rørvik, der vi ligger over til søndag. Fra Rørvik settes kursen mot Brønnøysund og soft-is på TD-kiosken. Etter et stopp i Brønnøysund går ferden videre nordover. Kanskje blir dagen avsluttet i Skålvær, Skogsholmen, Brasøy eller Sandnessjøen. Mandag fortsetter vi mot enten Selsøyvik Gamle Handelssted eller Klokkergården på Rødøya. Tirsdag går ferden stake veien mot Bodø, der vi bør være ved kai ca. kl. 16.30.

Turen arrangeres som en kystlagstur der medlemmer av Kystlaget Salta/Forbundet KYSTEN prioriteres. Vi har fastsatt følgende priser for turen: Medlemmer: kr 350,- pr. døgn. Ikke medlemmer: kr 525,- pr. døgn. Nødvendig mannskap betaler kun for maten.

Interesserte kan allerede nå melde seg på til post@faxsen.no

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn