Faxsen Nytt nr. 4/2018

Grand 370 RIB selges:

Vi vurderer å selge vår ubrukt Grand 370 RIB. Ribben ble innkjøpt i 2015, men har aldri vært brukt. Kan besiktiges på Nyholmen etter nærmere avtale. Prisantydning: Høystbydende over kr. 16.000,-. Interesserte kan ta kontakt på post@faxsen.no

Avkorta lofottur på grunn av motorproblemer:

Etter planen hadde «Faxsen» avgang til Lofoten på formiddagen tirsdag 13. mars, med kurs for Henningsvær. Etter et par timers gange oppsto det varmgang i veivlageret og vi måtte returnere til Bodø for bytting av veivlager. Dette er et ganske omfattende arbeid og først torsdag ettermiddag var vi igjen klar til avgang. Det holdt akkurat i forhold til å gå ut med deltakere på Lofotcupen og VM i skreifiske, men dessverre ble det en avkortet lofottur for de som hadde meldt seg på turen fra Bodø.

Å «brenne» et lager er sånt som skjer fra tid til annen og er på mange måter en del av prisen en må betale for å holde live i en såpass gammel motor som den snart 80 år gamle Wichmann som står i «Faxsen». Motoren er en viktig del av opplevelsen ved å møte «Faxsen» og et kulturminne i seg selv.

Sånn har det vært og sånn skal det forhåpentligvis være i mange år ennå.

Vedlikehold framover:

Vinteren har vært stri i år og kulda har ført til at det meste av planlagt vintervedlikehold har blitt stilt i bero. Over påske håper vi vinteren er på hell og satser derfor på å komme i gang med dugnader hver mandag fra 12. april. Fra 2. mai blir det vedlikeholdsuke ved kai Bodø og uke 21 er øremerket slippsetting – trolig på Rognan. Mer informasjon om dugnadsaktiviteten kommer over påske.

Mot rekordstort båttreff på Myken:

Arrangøren av sommerens båttreff på Myken melder om stor deltakelse. Så langt er det påmeldt over 30 båter med ca. 250 deltakere. Så det blir livat på Myken 15. – 17. juni. «Faxsen» er for lengst fullbooket og vi har opprettet venteliste. Dersom du kan ordne deg med overnatting på land har vi ennå plass tur/retur Myken (men ingen flere overnattingsplasser om bord)

Boknafiskaften til høsten:

Slå ring rundt 29. september. Da blir det etter alle solemerker boknafiskaften på Rødbrygga.

Mange forespørsler om charter:

Skal vi dømme etter forespørslene så går det mot en bra chartersesong. Så langt har vi 6 bekrefta turer og 4 – 5 forespørsler om turer, alle før sommerferien.

Haugesund 2018:

Under forutsetning av at det er interesse så blir det kystlagstur til Haugesund i tiden 9. – 19. juli.  Og fra Trondheim og hjem i tiden 29. juli – 2. august. Kunngjøring i løpet av neste uke.

VELKOMMEN OMBORD!

 

 

 

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn