Faxsen Nytt nr. 4/2015

Sommerturen til/fra Sandefjord:

Viser til tidligere informasjon om sommerturen til og fra Sandefjord. På strekningen Bergen – Sandefjord er det nå kun 2 ledige plasser. Fortløpende påmelding til: post@faxsen.no

Markering av at «Faxsen» blir 100 år i 2016:

Styret i stiftelse Faxsen inviterte i Faxsen Nytt nr. 2/2015 alle til å komme med innspill på hvordan 100 års jubileet for «Faxsen» kan markeres. Vi fikk etter hvert inn en rekke forslag:

  • Gjenta suksessen fra 2006 i forbindelse med åpningen av Landsstevnet 2016. Da ble det framført et spesial komponert verk for 2 perkusjonister og 50 Wichmann.
  • Før eller etter Kyststevnet i 2016 gjennomfører «Faxsen» en jubileumstur (medlemstur) til Vefsn hvor vi har en markering utenfor tidligere Skandfer Båtbyggeri.
  • Vintertur til Røst
  • I forbindelse med Landsstevnet 2016 inviteres byens barnehager til bursdagsfeiring ombord. Ballonger, kostymebursdag, servering av sjømat (kan være under 4H-konseptet Barnas matfestival der barn lager egen mat fra havet).
  • Barn inviteres til å sette sammen sin egen lille Faxsen for å ta med hjem. Snekring, liming, tekstil og tauarbeid.
  • Besøk på Foldvikmarkedet i Gratangen i august. På veien til Gratangen besøker vi Nils Skandfers fødested på Renså, som ligger i Skånland. Her holder Astafjord kystlag på å restaurere ei smie og et naust som Skandfer bygde sine første båter etter at han var ferdig med utdanningen hos Colin Archer.
  • Egen markering at båtens 100-år dag. Åpen båt, kaffe og kaker. Gratis tur på fjorden.

Styret i stiftelsen vil diskutere de innkomne forslagene på styremøte 16. april

Vintervedlikeholdet ombord avsluttet:

Et omfattende maskinteknisk vedlikehold, med bl.a. stempelsjau, kontroll av ramlager, oljepumpe m.m., er nå avsluttet. I tillegg er diverse annet vedlikehold utført i løpet av vinteren. Over påske kommer vi tilbake med informasjon om videre utvendig vedlikehold, slipsetting m.m.

Mannskap på «Faxsen» – sikkerhetskurs:

I løpet av vinteren har 2 personer gjennomført kurset Grunnleggende sikkerhetsopplæring og er nå klare for kurset Passasjer og krisehåndtering. Vi hilser Arnfinn og Roger velkommen som mannskap.

Landsstevnet 2017 i Kristiansund:

Forbundet KYSTENs landsstevne 2017 er lagt til Kristiansund, med Mellemverftet fartøyvernforening og kystlag som arrangør. Kanskje et passende mål for en sommertur i 2017?

Mandag er aktivtetskvelden ombord på «Faxsen». Vi treffes ved 18-tiden og holder på så lenge vi orker. Tid til kaffe og en prat blir det også.

 Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn