Faxsen Nytt nr. 7/2014

Sesongavslutning mandag 6. oktober:
Årets sesong går ubønnhørlig mot slutten og mandag 6. oktober markerer vi sesongavslutning med kaffe og kake ombord på “Faxsen” fra kl. 18.00 og utover. Mannskap, gamle og nye venner av “Faxsen” hjertelig velkommen. Dersom været blir dårlig treffes vi på Rødbrygga.

Vellykket Bacalaoaften:
Selv om oppmøtet godt kunne vært bedre må det være lov å kalle bacalaoaften 13. september for vellykket. Rosario hadde laget en fantastisk god bacalao som virkelig falt i smak. Gunnar B. hadde med seg sin saxofon og vi hadde det riktig så trivelig sammen. Takk til Rosario, Roger og alle de andre som bidro til å gjøre kvelden vellykket.

Tur til Forbundet KYSTENs landsstevne 2015:
Som kjent skal kystlaget Salta stå som arrangør av Forbundet KYSTENs landsstevne i 2016 og med det som utgangspunkt har styret i Stiftelsen Faxsen vedtatt å starte planleggingen av en tur til Forbundet KYSTENs landsstevne i Sandefjord i tiden 16. – 19. juli 2015. I forrige Faxsen Nytt inviterte vi alle til å komme med innspill på hvordan vi kan gjøre turen til og fra Sandefjord så interessant som mulig for medseilerne. Vi ba også om konkrete forslag til steder som vi bør besøke underveis. Turen vil bli planlagt gjennomført som en kystlagstur langs norskekysten og det ligger en betydelig utfordring i å gjøre turen interessant for medseilere og mannskap. Vi har ikke mottatt et eneste innspill eller forslag til steder vi bør besøke under veis til/fra Sandefjord og lurer litt på hva dette kommer av. Er det manglende interesse for turen eller er det forventninger om at styret i stiftelsen skal presentere et “nøkkelferdig” opplegg? Vi har uansett valgt å forlenge fristen for å komme med innspill til 15. oktober. Innspill sendes til post@faxsen.no

Vedlikeholdet ombord:
I uke 38 og 39 fikk Christer Valstad gjort en del trearbeid ombord og mandag 13. oktober starter vintervedlikeholdet. Om været tillater det går vi til Nyholmen for å ta på land madrasser og annet utstyr som ikke skal være ombord i vinter.

Selv om mye ble gjort i vinter er det ennå mange små og store arbeidsoppgaver å ta fatt på. Davitene er nå reparert og skal sendes til overflatebehandling. Ut over det har 3 store prosjekter på blokka i høst. Broen, maskinrommet og maskinistlugaren. På broen trenges bl.a. tak og dørk en omgang med malerkosten. En del småreparasjoner av treverk og behandling av dette må også gjøres. Grundig vask av maskinrom og diverse maskinteknisk arbeid er nødvendig og maskinistlugaren trenger sårt en “ansiktsløfting”. Ellers er det en del småting som må gjøres så det skal alltid bli noe å henge fingrene i for alle.

Dugnad hver mandag fra kl. 18.00 og utover kvelden. Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn