Faxsen Nytt nr. 8/2016

Populær Boknafiskaften:

Den annonserte boknafiskaften på Rødbrygga lørdag 30. april ble populær. Nærmer 40 personer koste seg med god mat og drikke, ispedd en dose med informasjon og oppdatering om arbeidet med landsstevnet 2016 som nærmer seg med stormskritt.

Boknafiskaften på Rødbrygga må snart kunne kalles en tradisjon som forhåpentligvis også kan være et bidrag til å styrke felleskapet i kystlaget. Om det blir bacalaoaften til høsten får tiden vise, saltfisken er i alle fall snart klar for tørking.

motor-largeMotorstopp:

«Faxsen» ligger for tiden ved kai med motorstopp. Stemplet på Wichmann må skiftes.  Litte enkelt beskrevet så skal toppen av, stemplet som står i skal opp, sylinderen kontrolleres og nytt stempel skal på plass før toppen igjen kan monteres. At delene er rimelig tunge og plassen noe begrenset gjør at operasjonen rett og slett må ta sin tid.

 

Ingen Mosjøen tur:

Som følge av motorstoppen måtte den planlagte turen til Mosjøen i Kr. Himmelfartshelga kanselleres. Meningen var å ligge ved Mosjøen Båtforening sitt anlegg i Mosjøen og invitere etterkommere av folk som hadde jobbet på Nils Skandfers båtbyggerier spesielt ombord. Vi kommer etter hvert til å se på muligheten for å sette opp turen ved et senere høve, om ikke i år så til neste år.

Kystlagstur til Røst 24. – 26. juni:

Interessen for turen er stor og pr. dato er det flere på venteliste. Som kjent har «Faxsen» passasjersertifikat for flere enn det er køyplass til ombord. Vi ser derfor på muligheten for å skaffe overnattingsplasser på land for dem som ikke får plass ombord på «Faxsen. Lundefestivalen arrangeres på Røst den helga vi skal utover. Festivalen har et rikholdig program, hvor bl.a. Morten Abel står på scenen lørdag 26. juni. Du kan lese mer om Lundefestivalen på http://www.lundefestivalen.no

Kystlagstur fra Trondheim:

Vi minner om kystlagsturen fra Trondheim etter endt pilegrimstur. Avgang fra Trondheim fredag 29. juli, med ankomst Bodø tirsdag 2. august. Mer info om turen finner du på www.faxsen.no. Foreløpig er det kun 5 påmeldte til turen, så det er ennå god plass om bord.

Velkommen ombord !

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn