Faxsen Nytt nr. 9/2014

Tur til Forbundet KYSTENs landsstevne 2015:
Planen for turen med «Faxsen» til Forbundet KYSTENs landsstevne i Sandefjord i tiden 16. – 19. juli 2015 er nå på det nærmeste klar og interesserte kan få den tilsendt ved henvendelse til post@faxsen.no. Avgang fra Bodø onsdag 1. juli, med ankomst Sandefjord torsdag 16. juli. Turen planlegges som en kystlagstur med passende dagsetapper og med tid til stopp under veis på de fleste etappene. Flere mulige «byttehavner», bl.a. Rørvik, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Haugesund og Kristiansand.

Fire dager av turen er satt av til det blide Sørlandet, med besøk både i Ny-Hellesund og Lyngør. Av andre spennende steder som står på seilingsplanen nevner vi: Selsøyvik, Lovund, Vega, Leka, Ottersøy, Hasvåg, Titran, Veidholmen, Aukra, Rugsund, Brandasund, Rubbestadneset, Skudeneshavn, Kvitsøy, Lillesand, Arendal og Stavern.

Rammen for turen hjem fra Sandefjord blir avgang søndag 19. juli, med ankomst Bodø fredag 31. juli. Detaljene for hjemturen er ikke klar enda, så den kommer vi tilbake til etter hvert.

Styret i Stiftelsen Faxsen har fastsatt følgende priser for turen til/fra Sandefjord. Medseiler = kr. 350,- pr. døgn pr. person inkludert mat. Ved kai Sandefjord er prisen satt til kr. 250,- pr. døgn pr. person, som kun innbefatter overnatting. Prisene over er basert på at du er medlem av kystlaget Salta eller et annet kystlag i Forbundet KYSTEN. Ikke medlemmer =  + 50 % på prisene over.  Nødvending sikkerhetsbemanning på turen betaler kun for maten.

Mannskap på «Faxsen» – sikkerhetskurs:
Styret i Stiftelsen Faxsen ønsker å bedre mannskapssituasjonen i forkant av neste års sesong ved å tilby Grunnleggende sikkerhetsopplæring (50 timer) og kurset Passasjer og Krisehåndtering (16 timer) til 1- kanskje 2 personer.  Kursene gjennomføres ved Bodin Videregående Skole – Sikkerhetssenteret. Du kan lese mer om kursene på http://www.bodin.vgs.no/maritimt-kurssenter/sikkerhetssenter/

Kursene vi her tilbyr er forholdsvis kostbare og en forutsetning for å få gjennomgå kursene betalt av Stiftelsen Faxsen er at hun/han er villig til å stille som mannskap 3 – 5 turer pr. sesong framover. Interesserte kan ta kontakt med oss på post@faxsen.no.

Seilingsplan 2015:
Et første utkast til Seilingsplan for 2015 er sendt kystlaget Salta «på høring». Foruten sommerturen til Sandefjord planlegges det lofottur i tilknytning til VM i skreifiske som til neste år blir 20. og 21. mars. Vestfjordseilasen, Havnedagan på Nygårdsjøen og Trebåtdagan på Rognan står også på blokka. Det sammen gjør en kystlagstur til Nevelsfjord og Folda første helga i september. Endelig seilingsplan klar i slutten av januar.

 

Mandag er aktivtetskvelden om bord på «Faxsen». Vi treffes ved 18-tiden og holder på så lenge vi orker. Tid til kaffe og en prat blir det også.

 Velkommen ombord!

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn