Siste nytt om “Kulturseilasen 2014”

KanselertDet er med beklagelse vi må meddele at vi som jobber for å realisere “Kulturseilasen 2014” dessverre ser seg nødt til å avbryte videre planlegging av “Kulturseilasen 2014” gjennom Russland til Forbundet KYSTENs landsstevne i Oslo.

Målet er fortsatt at vi skal til Oslo og Forbundet KYSTENs landsstevne i juli. Utgangspunktet for det videre arbeidet blir etter plan B, som i korte trekk går ut på en alternativ seilingsplan Bodø – Kielkanalen – Bornholm – København – Oslo – Bodø.  Endelig seilingsrute for plan B skal være klar 5. mars.

Vi har fått avslag på søknad om å seile gjennom det russiske kanalsystemet som “pleasure yacht” og må derfor søke Det Russiske Transportministeriet om seilingstillatelse. Til syvende og sist må en slik seilingstillatelse godkjennes av ytterligere 7 – 8 institusjoner og departement i Russland. Det igjen medfører at vi har en søkeprosess framfor oss for å få seilingstillatelse gjennom det russiske kanalsystemet på 60 – 90 dager – som i verste fall kan føre til avslag så seint som i mai

Vi har så langt fått avslag på våre søknader om økonomisk støtte til prosjektet. Disse to faktorene samme gjør det for usikkert å gå videre med planlegginga av “Kulturseilasen 2014”.

 Spørsmålet om vi eventuelt skal satse på å gjennomføre turen i 2015 kommer vi tilbake til etter sommeren, men vi gjennom jobbingen med “Kulturseilasen 2014” har vi knyttet mange gode kontakter og fått mange erfaringer som vil komme godt med dersom vi velger å prøve å få til turen i 2015. Som kjent skal Kystlaget Salta overta landsstevne fra Gokstad kystlag i 2015 og det vil jo være topp om “Faxsen” kan være på plass i Sandefjord uten landsstevnet der i 2015.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller kommentarer til vår beslutning. Ta kontakt

Hurtiglinker

   


 Flere linker 

Mannskap:

Her er linken til våre interne booking og mannskapsider:

 Logg inn